Борисов: Ще предложа друг министър-председател, който има ясна европейска ориентация

articles__b84990a6e6ee7be83232f9e6f34dc09b

„Не е редно, аз като Радев, да тръгна да разделям нацията на две в такъв момент. Ще предложа друг министър-председател, който е с ясна натовска, европейска ориентация. Ще ви кажа кой е, когато дойде времето, нека получим мандата.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на посещение във Велико Търново. Той е придружаван от кмета Даниел Панов, зравният министър Костадин Ангелов и финансовият Кирил Ананиев.

„По програмата си всичко успяхме да свършим, даже повече. Вдигнахме БВП на страната, успяхме да вдигне доходите, на изключително важни агенции, осигурихме средства за лекарства, за болниците отпуснахме средства. Влязохме в чакалнята на Еврозоната. Строи се „Хемус“, „Струма“, „Европа“, с много бързи темпове“, отчете Борисов.

„Ние сме първа политическа сила, имаме пета победа на парламентарните избори и благодаря на президента за топлите думи. Аз винаги съм вярвал в това, че обединението прави силата. Намираме се в тежка криза, целият свят е в криза“, каза Борисов и допълни, че не се очаква пандемията да приключи, а само да променя формата си.

„Нека получим мандата. Много сериозно ще се отнесем, като първа политическа сила, за която най-много избиратели са гласували“, каза премиерът.

На въпрос – кога ГЕРБ ще е готова с предложението за нов кабинет, Борисов отговори: „Една седмица по Конституция, да направим консултации“. Той обясни, че ще има и от старите министри и нови лица.

„Нека им минат емоциите, нека се наговорят, нека си излеят омразата, а след това – да погледнат отговорно. Повярвайте ми, страшно голям дефицит има на кадри, страшно голям дефицит има на хора, които имат визия, допълни Борисов.

Премиерът припомни вчерашен въпрос, дошъл от журналист, дали ГЕРБ се страхува от служебно правителство. „Страх ме е само от Господ, ако се задава такъв въпрос означава, че никой не вярва в демокрацията“, каза той.

Борисов коментира резултатите на партията във Велико Търново. „Аз благодаря на Велико Търново, никога не сме били първи в областта. Сега сме първи и в града, и в областта“, каза той.

„Сега бяха изборите, за какви предсрочни говорите? Харчете си парите, щом искате, вместо да правите болници. Нали изборите са честни и прозрачни“, попита премиерът.

Той заяви, че дълго време bTV са упражнявали политически хейт върху него, като имаше предвид шоуто на Слави Трифонов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории