Костадин Ангелов: Обезпокоени сме от съобщенията за ваксината на „Янсен”

Ваксина коронавирус

„Обезпокоени сме от днешните съобщения за ваксината на „Янсен“, заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който посети сградата на „БулБио” заедно с представители на регионални здравни инспекции, за да получат количества Ремдесивир. Именно от тази ваксина в четвъртък очакваме да пристигнат първите 14 400 дози.

Здравните власти на САЩ препоръчаха „пауза“ в използването на ваксината на Johnson & Johnson срещу COVID-19, тъй като разследват връзки между нея и кръвни съсиреци, съобщи регулаторът. 6 са докладваните случая на рядък кръвен съсирек при пациенти, получили ваксината, пишат от FDA. Става въпрос за жени на възраст между 18 и 48 години. Една е починала, а втора жена в Небраска е хоспитализирана в критично състояние.

Костадин Ангелова коментира и плановете за действие по отношение на вече ваксинираните с една доза „Астра Зенека“ у нас.

„Обсъждаме всеки, който желае да си постави ваксината на „Астра Зенека”, да си я постави. А за тези, които не желаят да си я поставят, ще вземем решение – един от вариантите е втората доза да бъде заменена с РНК ваксина“, уточни той.