Само в 7DniSofia.bg

Проф. Ангелов открива „зелен“ коридор за втора игла иРНК след „АстраЗенека“

ваксина, коронавирус

Здравният министър проф. Костадин Ангелов започна да се огъва под натиска ваксинираните с първа доза „АстраЗенека“ да добият право втората игла да бъде иРНК-ова ваксина. Това ще се отнася за всички онези, които се страхуват от вторатса доза от векторния препарат. Онези, които искат да се имунизират напълно с него, ще имат тази възможност, гарантира Ангелов.

„Току-що разпределихме 8000 дози ремдесивир, в склада има 15 хил. Благодарение на нашата доставка нямаме никакви притеснения. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред журналисти.

В БулБио-НЦЗПБ представители на регионални здравни инспекции в страната получават количества от лекарствения продукт ремдесивир.

За допълнителни количества ремдесевир, които се очаква да стигнат за лечението на пациентите с коронавирусна инфекция в болниците до септември, правителството отпусна 46 млн. лв. От началото на пандемията са осигурени близо 90 млн. лева за почти 100 000 дози ремдесивир“, уточни Ангелов.

„Обезпокоени сме от днешните съобщения, свързани с ваксината на „Янсен“. До края на деня очакваме официално становище на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА), за да видим как ще процедираме с този проблем“, каза още министърът.

„Нека хората са спокойни. В почти всички области в страната има спад на новозаболелите. Днес има по-малко хоспитализирани и в реанимация“, добави той. „Имаме много ваксини, а желаещите са все по-малко“, каза още здравният министър – сценарий, който се очакваше от началото на процеса през декември у нас.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории