Радев се ядоса, че трудно гласува с машина и му се смеят: Обвини пак Бойко за всичко

7 Dni Sofia04.04.2021
румен радев 2

Президентът Румен Радев гласува с машина в избирателната си секция в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София. Той доста се затрудни и това видимо го изнерви.

Заради което си го изкара на Бойко Борисов, нападайки го дори в деня за гласуване. Низост, каквато не си е позволявал нито един държавен глава в историята на България.

Гласувах срещу разпада на държавността, беззаконието и корупцията, за свободна и просперираща България. Макар и трудно, българите вземат днес съдбата си в свои ръце и тези избори ще са първата стъпка на завръщането към нормалността, към завръщането към законите и правилата, към осъзнаването на силата на колективното дейнствие, към отприщването на огромния потенциал, който носи народът, заяви Радев след вота си.

Призова всички българи да гласуват, „иначе историята ще ни изпрати на поправителен по демокрация“. Нека всички дадем гласа си днес, за да имаме един представителен и достоен парламент, каза той. Радев разказа, че от много време гласува в тази секция и за първи път виждал такава активност. Това показва, че наистина има ангажираност на българите към тези избори. Иначе изборите трябваше да бъдат много по-рано, още миналата година – хаосът щеше да бъде избегнат, животът на много българи – съхранен, хиляди български семейства и фирми щяха да бъдат спасени от банкрут, допълни Радев. Според него българите усещали, че в тези избори има голям залог.

Това не беше класическа кампания. Искахме да видим повече сблъсък на идеи, визии и виждане на партиите как да се развива България оттук-нататък, а не да се прехвърля в личното поле на компроматни войни, коментира Радев. Той очаквал да бъде избран стабилен парламент с легитимност, за да има силно и устойчиво правителство.

Ще гласувам за Бойко Борисов! Защото е мъж в педе.астки времена

Радев за първи път коментира шпионския скандал. Ако съдът потвърди масовия пробив в персоналната сигурност, това означава, че имаме дълбок вътрешен проблем, който компрометира не само националната сигурност, но и тази на съюзниците, и злепоставя тежко България. Затова, вместо самохвалства, трябва да имаме отговори на тежки въпроси – защо високопоставени служители в НС и МО, чиито проверки и допуск са издадени от служби, пряко подчинени на премиера, предават националната ни сигурност, попита Радев. Защо се пренебрегва фактът, че организацията и контролът на политиката за защита на класифицираната информация се осъществява от МС, попита той. Затова очаквал не само пълно разследване, но и задълбочен анализ на причините, които водят до такова състояние на националната ни сигурност и най-вече ефективни мерки за нейното укрепване.

Затова следващото правителство го очаква много работа, за да възстанови държавността след управлението на сегашния премиер, допълни държавният глава.

Указ за отделянето на Обзор от Несебър и превръщането му в самостоятелна община може да има едва след преброяването наесен, обясни Радев. Моето решение трябва да бде съобразно закона. Предложението, което отправи към мен МС влиза в противоречие със закона за преброяване на населението, според който от предварителния обход до завършване на преброяването не може да има административно-териториални промени, обясни президентът. Това повелява законът, въпреки това МС предложи да издам указ, но такъв е възможен когато приключи преброяването през септември, допълни той.

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории