Христо Иванов шокира ДеБъ: Влизаме в парламента за опозиция и да си пазим парите от Слави

7 Dni Sofia01.04.2021
христо иванов 2

Нямаме зор да влизаме задължително в следващото управление на страната, спокойно можем да останем опозиция, обяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов пред „Свободна Европа“.

Той допълни, че ДБ ще търси подкрепа от всеки депутат за приоритетите си, но ще прецени дали изобщо си струва да участва в следващо правителство.

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов няма да получи подкрепата на ДБ в парламента по въпросите от референдума, закани се Бойкикиев, на когото главен проблем е да опази от Длъгия партийната субсидия.

„Не подкрепяме въвеждането на мажоритарна система в два тура, защото това ще навреди на българската демокрация. Не смятаме, че свеждането на субсидията до 1 лев ще помогне на българската демокрация, както и намаляването на депутатите от 240 на 120. Има много по-добри начини да се пести“, заяви Иванов.

От думите му се разбра, че ДБ не приема подкрепа от „корупционния динозавър“ ГЕРБ, БСП и ДПС.

„Няма еднозначен отговор на въпроса с кого ще постигнем съгласие. Като невъзможни варианти са коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС“, подчерта Иванов.

Според него властта за ДБ не е самоцел. На въпрос ако все пак президентът даде мандат за съставяне на правителство на ДБ, Христо Иванов отговори: „Ще преценим дали можем да реализираме политиките, на които залагаме, защото това е нашата част от обществения договор.

Бихме приели документирана воля на определен брой народни представители да гласуват за предложени от нас неща. Тогава ще разсъждаваме дали има смисъл да се направи кабинет. Може да се окаже, че този парламент ще угасне като мокър фас, защото не може да произведе действие“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории