„Гадорията „Информиран.нет“ се явява на избори с Мая Манолова“

articles__f517dc7371d88aef70ddafb1d5c55dbc

Нещо, което трябва да припомняме до припадък.

Понеже България е държавата с най-къса памет.

Кандидат-депутатите от „Изправи се – мутри вън“ Арман Бабикян и Светослав Трайков са собствениците и списуватели на най-гнусния сайт за фалшиви новини „Информиран.нет“.

Правят го анонимно, подло, без да застават с лицата и имената си вече години наред. Бълват тонове мръсотия по адрес на десетки политици, общественици, артисти, бизнесмени.

Най-кръвожадни са към премиера Борисов, министри от ГЕРБ и към издатели, които не принадлежат към приятелския кръг на Мая Манолова и президента Радев.

В същото време Манолова и Радев са изцяло положителните герои в „Информиран.нет“, а анонимният сайт фактически работи като тяхна пропагандна служба.

Публикувам официален отговор на компанията „Суперхостинг“ до ГДБОП, в който се посочва, че титуляри на хостинга на „Информиран.нет“ са лицето Мартин Иванов, както и юридическото лице „Итера 431“ ЕООД.

От справка в Търговския регистър е видно, че управител на „Итера“ е Арман Бабикян.

Публикувам и фактура, с която Бабикян плаща таксата за хостинга на „Информиран.нет“ за цялата 2018 г.

Интересното е, че лицето „Мартин Иванов“ няма налично ЕГН, което вероятно означава, че е псевдоним. Посоченият мейл за връзка пък е [email protected] и принадлежи на кандидат-депутата Светослав Трайков.

След справка с компютърни спецове узнах, че IP-адресът на „Информиран.нет“ е 164.138.221.45. Хоства се в българската компания „Суперхостинг“.

Проверка показа, че към 2020 г. този IP-адрес е съответствал на сайта emagine.bg. В Register.bg е указано, че собственик на този домейн е фирма „Манира“. Изпълнителен директор на фирмата пък е лицето Арман Бабикян, адресът е улица „Тулово“ 3, София.

Излиза, че Бабикян е прехвърлил домейна от една своя фирма – „Итера“, към друга – „Манира“, след като ГДБОП са направили проверката през 2018 г.

Нужно ли е нещо друго, за да стане ясно кой се крие в сянката на „Информиран.нет“?

Това са поборниците за нов морал Бабикян и Трайков, двама от водачите на криминалния метеж от лятото на 2020 г.

Сега точно те напират да се облекат в народно доверие, да влязат в парламента и да продължат отровителската си дейност вече от позициите на властта.

Гадорията „Информиран.нет“ се явява на избори. Това е положението.

От профила във Фейсбук на журналиста Недялко Недялков


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории