НЕОЧАКВАНО: Социалисти стягат нова партия, при Нинова БСП е станала ,,раздробена и безидейна“

БСП Митинг Шествие Корнелия Нинова (19)

След нашествието на Корнелия Нинова като лидер на БСП из структурите на столетницата и плячкосването от нея и кликата й, знакови социалисти стягат за създаването на нова пяна партия след провала на парламентарните избори на 4 април. Те били сигурни в него не само заради социологическите проучвания, които до едно вещаят победа на ГЕРБ, но и заради настроението в електората на БСП.

Планът за новата партията стана ясен и от изявление на социалиста инж. Енчо Енев, зам. управител на ВиК в Стара Загора. „Дошъл моментът, когато трябва да се направи нова партия. Истински ляв политически проект, който да заеме освободената от БСП политическа ниша“, заявава Енев по повод на масовото напускане от страна на ярки личности и цели груп на партийните редици.

Според него социалистите стават „свидетели на кадровата разсипия на БСП, ръководена от Нинова“, което говори за изчерпан ресурсът на столетницата.

Енев обявява и причината за масовото напускане на БСП от авторитетни политици и социалисти.

„Бягат умните и интелигентните, честните и несклонните към политически компромиси в името на лидера“, обобщава Енев. И допълва: „А що се отнася до кафеносците и чантоносците, то те са вечни. Затова и на „Позитано“ днес само те останаха“.

Енев обяснява още, че след брутално нарушаване на устава при подреждането на червената листа, „тя е най-слабата листа с много малки изключения в Стара Загора от началото на 90-те на миналият век, та досега“.

Както пик съобщи, след интервенциите на Нинова, положението с червените листи е същото в цялата страна.

Това му дава основание да смята, че „безспорно ГЕРБ беше и според мен си остава господстваща политическа сила в област Стара Загора. По-безпомощна, по-безидейна, по-клиентелистка, по раздробена с критично слабо ръководство БСП не е била никога досега в най-новата история на България.

И прогнозира, че местната структура на БСП няма да може да повтори резултата от миналите избори, когато спечели четири мандата, а сега може да очаква 2 места и в най-добрия случай още един.

Освен това социалистът очаква и преливане на червени гласове към ВМРО заради позицията им за Северна Македония. Фактор за това може да бъде и влизането на знаковия социалист и експерт по национална сигурност Боян Чуков в листата на ВМРО, след като миналата седмица изненадващо напусна БСП.

ПИК


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории