Удар по джоба: бащата на партиец на Мая Манолова вдига рязко цената на горивата

бензиноколонка горива

Нов удар по джоба очаква родните шофьори. Цените на горивата ще скочат с около 10 стотинки, прогнозира Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация (БПГА). Причината е увеличението между 0,3 и 0,6% на барел на суровия петрол на световните борси от началото на февруари.

Спекулативно или не, българските търговци обаче реагираха по-рано, тъй като ценовата крива на горивата у нас върви нагоре от около месец. По данни на специализирания сайт fuelo.net само за месец цените на горивата са скочили, както следва: на 18 януари 2021 г. най-масовият бензин А95 е струвал 1,84 лв./л, а към 17 февруари 2021 г. средната му цена е 1,92 лв./л, което е увеличение с 4,35%, с тенденция на поскъпване.

За последния месец дизелът е скочил със 7 стотинки – от 1,85 лв./л на 18 януари вече е равен по цена с бензина. Пропан-бутанът пък от 0,91 лв./л вече е 0,98 лв./л.

Припомняме, че главен фактор в Асоцияцията на петроладжиите е бащата на Георги Делчев, един от мъжете, с които Мая Манолова обикаля и иска по-добър живот и по-ниски цени за хората!?!?!?

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории