ГРОЗНО: Новото протеже на Корнелия тръгна да гради имидж върху паметта на великия Чубриков

7 Dni Sofia10.02.2021
крум дончев

Крум Дончев ще е водач на листата на БСП в Габрово. Депутатът и бивш автомобилен състезател, който иначе е софиянец, обяви, че за него Габрово е град, в който има безкрайно много спомени и приятелства, град, в който винаги е посрещан изключително радушно и от сърце.

„Градът, който роди и създаде моя корифей в автомобилния спорт, а именно легендарният Илия Чубриков! Той е човекът, който ме накара да мечтая за състезанието и за победата! Той е и винаги ще бъде недостижимата мечта за всички нас! Ето за тези габровци искам да се боря!“, написа Дончев в профила си във Фейсбук.

Изявлението му буди въпроси около обожанието на Дончев към Илия Чубриков, който издъхна в началото на декември на 85-годишна възраст обиден, че му беше отказан орден от президента.

Чубриков наистина е най-голямата легенда в българския автомобилизъм, най-титулувания български автомобилен пилот и едно от най-великите имена в историята на българския спорт. Когато Президентството отказа да му присъди орден обаче нито БСП, нито Крум Дончев, казаха нещо в полза на легендата и не потърсиха обяснения за получения отказ.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории