Волен Сидеров изплю камъчето: Слави Трифонов ще ме смени като Златен пръст в парламента

7 Dni Sofia08.02.2021
Волен Сидеров (1)

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, препитавал се дълги години като Златен пръст в парламента, прогнозира, че партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ ще бъде следващият коалиционен партньор на ГЕРБ в управлението.

„Подготвя се една нова политическа сила, която да замести патриотите в управлението. Става въпрос за „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, заяви Сидеров пред Би Ти Ви.

„Аз бях конструкторът на коалицията „Обединени патриоти“. Предложих Каракачанов и Явор Нотев за президентска двойка през 2016 г. Не мога да ви опиша колко съм убеждавал Валери Симеонов, колко дни и нощи сме говорили. След това имаше почерпка“, каза лидерът на „Атака“.

„Започнах да критикувам политиката на патриотите. Хората очакваха от нас други неща – да поощрим индустрията, земеделието, да увеличим доходите, да внесем национално самочувствие. Това не се случи“ – така Волен Сидеров обясни раздора между „Атака“ и ВМРО и НФСБ.

По адрес на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, бившият им коалиционен партньор заяви, че и двамата станали вицепремиери и започнали да се занимават с неща, заради които не са били избирани от хората.

„30 години социолозите израснаха пред очите ми. Някои от тях ги чувствам като роднини. „Атака“ ще участва на изборите и ще има изненади. Аз не съм бил в управлението, а в Народното събрание. Реалното управление е в изпълнителната власт“, заяви още бившият депутат и настоящ общински съветник в София.

„ГЕРБ са хлъзгави и ако не им се наложи малко по-твърдо, няма как да стане. Ръководството на ГЕРБ и Борисов нарушиха баланса“, смята Сидеров.

На въпрос дали има диалог с премиера Бойко Борисов, Сидеров коментира, че отдавна не се е чувал с него. „От доста време се чудя дали да не изляза на автостоп някъде и да спра джипката, и да му кажа нещата, които искам да му кажа. Но и той може да ме намери. Аз си стоя статично, може да ми се обади“, коментира лидерът на „Атака“.

Според него нещата стават абсурдни. Полицията не преследва престъпници, а дебне хора, които искат да се веселят. Смятам да обединя граждански организации, с което да застанем срещу колониалното и териториалното ни поробване“, коментира Сидеров.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории