Георг Георгиев за сделката с джиповете на МВР: Много хубава и сладка далавера

Георг Георгиев

„Скандалната покупка на джипове за МВР, с която се захвана ОЛАФ и заради която ще връщаме милиони на ЕС е претърпяла ключова промяна по време на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев и съпричастността на хора от екипа му към случилото се е достатъчно основание той да се откаже от втори мандат“. Това заяви по бТВ зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

„Виждам как някой си е направи една много хубава и сладка далавера, опитвайки се и да замете следите“, коментира той.

По думите му през 2016 г. правителството в лицето на Борисов е издействало 160 млн. евро от ЕС за охрана на границите и тогава е било подписано споразумение, в рамките на което е трябвало да се закупят високопроходими автомобили. След падането на кабинета „Борисов 2“ от власт служебното правителство променило текста на „автомобили с висока проходимост“, което, според Георгиев означава, че и седан 4х4 би покрил изискванията.

„Президентската институция отново опитва да потули скандала и да оправдае този, за когото можем основателно да твърдим, че има съпричастност към този противоречив казус. Единственото, което чуваме, е звукът от разпъващия се политически чадър“, заяви Георгиев.

Председателят на младежкото ГЕРБ коментира и острата позиция на България по случая „Навални“, като отбеляза, че тя „е в кореспонденция“ със становищата и на други членки на ЕС.