Само в 7DniSofia.bg

ДБ в завера с Радев за втори мандат

румен радев

„Да, България“ са в завера с Румен Радев за втори мандат. Това стана ясно от интервю на Атанас Славов от Изпълнителния съвет на партията пред „Евроком“.

„Не само, че е възможно да имаме Радев и Йотова за президент и вицепрезидент, ами е напълно вероятно“, категоричен е Славов.

„Има се предвид позициите, които заемаше президентът в последната година и половина по ключови въпроси за българското общество“, допълни още той.

„Това, че той се позиционира не просто в сферата на обикновената политика, където имаме ляво, дясно и център. Бих казал, че той се позиционира в сферата на конституционната политика, на стратегическите решения. Този силен политически жест в началото на годината, по някакъв начин ще детерминира политическата игра на терен“, категоричен е Славов.

„Радев ще постави острия въпрос включително към лявата партия: Те готови ли са да приемат тази подадена ръка и то в сферата на конституционната проблематика?“, изтъкна представителят от Изпълнителния съвет на партията.

Положителните оценки за Радев на Славов се припокриват напълно със суперлативите и от други членове на коалицията.

Дали Радев ще получи още подкрепа от „десни“, не се знае, но се знае, че ще има прехвърляне на гласове към него. Подобно нещо се наблюдаваше на местните избори в София през 2019 година, когато БСП и „десни“ формации се обединиха зад канидатурата на Мая Манолова за кмет. Благодарение на разменените гласове тогава, в момента ДБ имат редица районни кметове в столицата.