МИСТЕРИЯ: Български килър умря при секс-игра в шотландски пандиз

45

Все още е в ход разследването на мистериозната смърт на български бандит, замесен в убийството на английски бизнесмен преди повече от десетилетие, потвърдиха властите пред The Courier.

33-годишният Деян Николов, български гражданин, живеещ в Къркалди, беше затворен за минимум 18 години през 2012 г., след като уреди наемният убиец Тенчо Андонов да убие Тоби Сидик в къща в Гленротс през 2010 г. На 11 юни 2018 г. обаче надзирателите откриха Николов неподвижен в килията му с найлонова торбичка на главата.

Източници от затвора предполагат, че Николов или е използвал чантата, за да засили ефекта от взимането на наркотици, или е бил жертва на неуспешна секс игра, но разследванията продължават повече от две години и половина след смъртта му.

Изданието уточнява, че смъртта на Николов се разследва усилено, след като мъж от Пъртшир с предишни връзки с българина бе намерен мъртъв в изгоряла открадната кола в Блантеър миналия февруари. 36-годишният Рафал Лико, който е работил като озеленител, преди това е бил затворен за четири месеца през 2012 г. за контрабанда на високотехнологичен шпионски телефон в затвора, за да го използва Николов, докато бе съден за убийство.

Николов имал малък смартфон – който приличал на обикновен цифров часовник – той му бил донесен, докато бил задържан в затвора в Пърт с максимална сигурност, а детективите проучват възможните връзки между поръчковото убийство през 2010 г., смъртта на Николов и убийството на г-н Лико. Запитан за статуса на случая с Николов, говорител на Министерството на вътрешните работи потвърди: „Разследването на смъртта на г-н Николов продължава. „След време ще има задължително разследване за произшествие с фатален край (FAI).“