Поркурорът искаше „до живот“ за убиеца на майка и детенце от София! СГС му даде само…

съд

Софийският градски съд осъди Виторио Александров на 20 години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване за двойно убийство.

Обвиняемият ще лежи за убийство на 23-годишна жена и на 1-годишната си дъщеря. Престъпните деяния са квалифицирани по чл. 115 от НК, по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 от НК и по чл. 143, ал. 1 от НК.

Припомняме, че 28-годишният подсъдим работел като охранител в частна фирма. Мъжът имал издадено разрешение за съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие и боеприпаси, притежавал пистолет м. „Smith&Wesson“.

Александров живеел на семейни начала с Д.М. в столичния квартал „Надежда“, с която имали дъщеря – Н.А., родена на 22.10.2017 г. Отношенията между двамата били обтегнати, поради което към октомври 2018 г. те били фактически разделени.

След семеен скандал в столичния квартал “Надежда”, Викторио Александров убива приятелката си и бяга с детето. Отишъл с него до Северния парк, където изхвърлил мобилния си телефон. След това обядвал в заведение в квартал „Илиянци“. После спрял на автостоп лек автомобил, и заедно с дъщеря си отишъл в ж.к. „Хаджи Димитър“. Няколко часа по-късно, поръчал такси за „Надежда“, където принудил шофьора да му предаде мобилните си телефони. Накарал го да потегли първоначално в посока към автомагистрала „Люлин“, а след това и към с. Долни Богров.

При пристигане в селото, подсъдимият, заедно с малолетното си дете, се подслонили в тухлена постройка в близост до пътя. Там убил дъщеря си.

Прокуратурата ще продължи да настоява за най-тежкото наказание и ще внесе протест срещу присъдата в Софийския апелативен съд.