На Бойко му писна от Радев: Заради президента да спираме заплати на учители, лекари, полицаи!?

Бойко Борисов

В понеделник преди обед премиерът Бойко Борисов се озова в Лъки. Заедно с него на обиколка в региона е и зам.-регионалният министър Николай Нанков.

По време на обиколката Борисов подчерта, че от правителството са давали пари за улици и училища в града. Пътят за Кръстова гора също бил почти готов.

Кметът пък уточни, че за 3 месеца правителството е осигурило 53 млн. лева за ремонт на няколко пътя в общината. Щяла да продължи и концесията на оловните руди, като това ще стане още сряда.

Много е красивата природата ни, но скалите са ни много лоши, каза Борисов и добави, че при резки температурни разлики скалите се пукат и падат от водата.

Междувременно стана ясно, че държавата ще даде 470 000 лева за двете свлачища в Лъки. Следобед пък ще се свиква комисията и ще се оправят деретата на всички населени места – Петърч, Костинброд, Брезница и други.

„Бих искал следващия път президентът да коментира – да каже кои пари да спрем? Спри двойното увеличение на заплатите на учителите, спри парите на пожарникарите… За хората на първа линия или от тези 1,4 млрд. за бизнеса? Кои пари да спрем? Или да каже – спрете „Хемус“, не е важно за Варна, или Ботевград – Мездра, или спрете Европа?“, недоволства Борисов и поясни, че за всички проекти са дали около 5 млрд. лева.