Само в 7DniSofia.bg

Цветанов вдига на бунт всички народни представители срещу Румен Радев

Цветан Цветанов

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов призова всички народни представители да осъдят реакцията на президента Румен Радев за това, че вчера Цветанов и други депутати не са били допуснати на срещата между президента и кмета на Свищов.

„Дали президента на страната при избирането, като такъв каза, че ще бъде президент на всички и ще се противопоставя на опитите за разделение. Ако приемем, че има конфиденциален разговор може да допуснем, че не е искал да чуят какво ще говорят“, заяви в деклапация Цветанов.

Той припомни на БСП, че самите те са обвинявали Росен Плевнелиев в разделение на нацията, а Радев щял да покаже друг тип на управление на президентската институция. „Нито Жельо Желев, нито Петър Стоянов, нито Георги Първанов се са позволявали подобно нещо“, заяви Цветанов.

„Призовавам президента да прочете Конституцията, а да прочетат чл. 1, България е република с парламентарно управление и когато има подобни мероприятия да не изпадаме в неудобство пред избирателите. Това е потъпкване на конституцията, защото той явно е провокиран от пресконференцията, нито веднъж не споменахме държава или фирма, а Радев вмени думи, които никога не съм казвал, а обвинява мен че съм обвинил Швеция в корупция“, заяви Цветанов.

„Трябва да осъдим тази постъпка на президента, защото той е в началото на мандата си“, завърши зам.-председатеят на ГЕРБ.

3 коментара

  • н.вълчев

    28.06.2017 at 15:03

    Кауня бая изцепки натвори. Как да го допуснат за честване освобождението на Свищов, след като според него робство не е имало а само присъствие? Радев не желае кауни да му се мотат в краката, държавен глава е и сам решава кого да удостои с присъствие!

  • румен стоянов

    28.06.2017 at 17:56

    ХА-ХА-ХА…
    .
    Браво на организаторите на честванията в чест на началото на Руско-Османската война, в Свищов…
    .
    Не дадоха възможност на стадото прасета от ГЕРБ да освинят празника…!!!
    .
    Прасетата – марш в кочината…
    .
    Да живее България…!!!
    .

  • Naty

    28.06.2017 at 22:03

    Цветанов е един голям и прост задник! Освен интриги какво друго прави в този парламент!? Иди и работи,гадино циганска!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.