Цацаров поиска имунитета на двама депутати заради смърт на пътя и купуване на вот

Сотир Цацаров

Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал свалянето на имунитета на двама депутати, съобщиха от държавното обвинение. Единият е от ГЕРБ – Димитър Гамишев, а другият от БСП – Манол Генов.

Срещу Гамишев има дело за причинена смърт на пътя. Случаят е от 2014 г. Тогава депутатът карал с 68 км/ч. при ограничение 50 км/ч. и блъснал пресичащ пътя мъж в благоевградското село Копривлен. В момента делото е на първа инстанция в окръжния съд в Благоевград, но е спряно, след като Гамишев е избран за депутат. Искането за сваляне на имунитета е направено, за да може да продължи съдебният процес, информират от сега бг.

Генов пък е обвиняем за купуване на гласове, става ясно от второто съобщение. Според разследващите има достатъчно доказателства, че на парламентарните избори през март тази година заедно с още един мъж е давал по 25 лв. в Асеновград, за да се гласува за него. Срещу депутата има и друго разследване, съобщават от прокуратурата. Разследващите смятат, че отново през март той е подбудил главния архитект на Асеновград да допусне строеж без всички нужни документи. Имотът е част от защитена зона – паметник на културата „Метошка махала“ в града. Разследването е на специализираното звено „Антикорупция“.

коментар

  • БЪЛГАРКАТА

    20.06.2017 at 16:48

    ТАЗИ ДЕБЕЛА СВИНЯ ВМЕСТО ДА СЕ ЗАНИМАВА С ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ В ПАРЛАМЕНТА ЛИЖЕ ОЧИТЕНА НАРОДА С ТИЯ ПРОСТОТИИ. ЩЕ ИМ ОТНЕМА ИМУНИТЕТЕ- ХА ХА ХА. НАТИКАЙ БОЙКО В ЗАТВОРА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ОТ ОСОБЕННО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ. ТОГАВА СЕ ТУПАЙ ПО ГЪРДИТЕ, ЧЕ СИ СВЪРШИЛ НЕЩО. АМА НЕ ТИ СТИСКА ЗАЩОТО БОЙО ЩЕ ТЕ ЛИКВИДИРА И ИЗХВЪРЛИ В НЯКОЯ КАНАВКА НАЛИ.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.