Жесток скандал разтърси детска градина! Баща алармира прокуратурата за голяма измама…

Детска-градина

Нов скандал се вихри с пълна сила в столична детска градина. Недоволен баща се закани да сигнализира прокуратурата, след като синът му не е приет в учебно-възпитателното заведение, предаде Пик.

Бащата Васил Димитров разкрива, че детето му покрива абсолютно всички критерии, установени от закона, и въпреки това синът му Мартин Димитров не е приет в III група в ДГ 162 „Вихрогонче.

Бащата е категоричен, че подобни абсурдни случаи са честа практика не само за тази детска градина. „Много деца не ги приемат в детски градини в София, за сметка на други, които не покриват необходимите точки. Някои родители дават пари под масата, а други правят дори по-лошо, изкарват децата си болни с хронични заболявания само и само да бъдат приети в съответните градини“, разкрива бащата.

Родителят допълва, че е решен на всичко да търси правата си и дори обмисля да сезира прокуратурата за измама в учебно-възпитателното заведение. От писмото, което е изпратил до директора на детската градина и Столична община, става ясно, че бащата е готов да организира подписка в своя защита, както и да сигнализира омбудсмана Мая Манолова.

От писмото стават ясни и подробности за скандала, който се вихри в детската градина. Родителят твърди, че семейството му вече трето поколение живее в община „Красно село“, където се намира градината. И двамата родители на Мартин Димитров полагат трудовата си дейност в горепосочения квартал, а по-големият брат на детето е записан в първи клас в основното училище, което граничи с детската градина „Вихрогонче“.

„Бабата и дядото на Мартин плащат данъци и такси вече 40 години в тази община. Случващото се е изключително срамно. Синът ми покрива всички критерии, за да бъде приет в детската градина, но това не се случи. При необходимост съм готов да сезирам прокуратурата, а писмото ми до детската градина ще изпратя и на омбудсмана Мая Манолов“, коментира пред ПИК бащата Васил Димитров.

„Ще бъда безкомпромисен. Ще организирам подписка в моя защита, но няма да оставя нещата така“, допълва още родителят.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.