ШОК! Депутат от БСП заплете интрига около втория мандат: Има риск партиите да се изпокарат!

кристиян вигенин

Според Кристиан Вигенин има риск партиите да се изпокарат около втория мандат и да са затворят всички шансове за третия. Но е възможно също така и обратното – усилията да допринесат за реализирането на третия мандат.

„Не мога да си представя, ако не се договорим по определена програма, как ще функционира едно правителство на малцинството. Поздравявам „Продължаваме промяната“ за усилията, но не виждам шанс за правителство с втория мандат. Приемането на декларация с приоритети, също не е особена новост, БСП имаше цяла управленска програма, когато при предишния парламент получи третия мандат. Не съм оптимист, че с втория мандат ще има резултат“, коментира зам.-председателят на парламентарната група на БСП и зам.-председател на парламента пред bTV.

Вигенин заяви още, че законопроектът за ратификацията на споразумението с Украйна е противоконституционно и са поискали вето от президента.

„Не сме пряко въвлечени във войната, но ще бъдем – предоставяме помощ от оръжия на Украйна и ставаме част от конфликта“, заяви депутатът от БСП.

Според него стъпка по стъпка трябва да осигурим добро образование за всяко дете. И в малките общини, и в малките населени места качеството на живот в една европейска държава трябва да е съизмеримо с това в големите центрове.