Министърът на икономиката с важен коментар: Тресе ли се коалицията? Трябва ли Петрова да подава оставка и…

Министър Емил Караниколов (4)

Искам да благодаря на всички от пожарната и на всички останали, които не позволиха да има човешки жертви при последните наводнения и природни бедствия. Това каза пред Би Ти Ви министърът на икономиката Емил Караниколов. Той коментира темата за последните природни бедствия и репортаж на телевизията, в който семейство от Мизия обяви, че смята да напусне града, заради непрестанните наводнения.

“Преди 4 години, когато беше голямото наводнение, направихме ремонт. Сега отново първият етаж е под вода. Омръзна ни. Не може през година-две да правим ремонти. Сега наводнението е от дъжда. Такова чудо не бяхме виждали. Звъняхме на 112 и към 4 часа сутринта пожарната дойде и започна да ни отводнява. Още ни отводняват. Тази къща ни е наследствена, но наистина мислим да се устроим някъде другаде”, заявиха хората.

“Положението в цяла България се нормализира. Няма опасност от преливане на язовири”, успокои министърът. “Разбира се не са приятни материалните щети, но е важно, че няма човешки жертви. Всички видяхте, че последните наводнения са от обилните валежи. Това казаха и хората във вашия репортаж, че на са виждали такъв дъжд. В страната има опасни язовири и ние се захващаме максимално бързо с техните ремонти. В най-скоро време ще оповестим колко и къде са язовирите в най-тежко състояние. Парите за техните ремонти ще дойдат от държавата”, разкри Караниколов.

“Не виждам проблеми в коалицията. Всички познавате лидерите на “Обединени патриоти”. Султанка Петрова е един изключителен професионалист. Искам да изкажа съболезнования на роднините на загиналото момче. Тече проверка и трябва да изчакаме резултатите от нея, а не БСП да се опитват да се възползват политически”, категоричен беше той.

Министърът коментира и темата за Закона за горивата. “Закон трябва да има и той трябва да защити интересите на всички страни. На всички е ясно, че в този сектор има сива икономика. Не знам дали е при малките или при големите, но законът трябва да премахне тази сива икономика без да навреди на никой, който спазва законите. Всички лобистки текстове и закони трябва да се премахнат. Не мога да кажа дали ЕК ще ни наказва заради Закона за горивата. Това може да стане ясно, когато бъде приет този закон.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *