Само в 7DniSofia.bg

С какво ще трябва да са оборудвани всички нови автомобили? Европейската комисия публикува списък със задължителни системи!

Car interior detail with car seat belt or safety belt in car

Европейската комисия публикува списък със задължителни системи, с които ще трябва да бъдат оборудвани всички нови автомобили, продавани на територията на ЕС след 2021-ва. Целта е за 10 години да бъдат спасени 7 300 човешки живота, съобщава AutoExpress.

След три години базовото оборудване на всички нови коли в Европа ще включва система за автоматично спиране в екстрени ситуации, камера за движение на заден ход (задължителна в САЩ от този месец) и парктроник, функция за разпознаване на умората, подобрени обезопасителни колани, подобрена защита при страничен удар и мигащи стоп светлини при рязко спиране.

Освен това базовата комплектация на всеки модел ще трябва да предлага алкохолни тестери, които пречат на пиян водач да стартира двигателя, „черна кутия“ (регистратор на аварийни данни), система за защита на пешеходци и велосипедисти при удар, функция за поддържане на движението в лентата и предупреждаващ сигнал при превишаване на позволената скорост.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.