Само в 7DniSofia.bg

Цветанов разобличи БСП за фалшивите новини: Партията се опитва да заличи следите от миналото, а ние…

Цветан Цветанов 1 (2)

Конформизмът и фалшивите новини днес са част от инструментариума на БСП и ДПС“. Това написа Цветан Цветанов в личния си фейсбук профил след среща с младежката структура на ГЕРБ в Минерални бани, област Хасково.

„Само фактът, че от БСП искат да закрият комисията за досиетата показва, че тази партия иска да заличи следите от миналото, а ние искаме точно обратното. Ние искаме младите хора да знаят какво се е случило преди, за да могат да вземат важните решения за бъдещето. Това заявих днес по време на откриването на регионалната политическа академия на МГЕРБ в Минерални бани, област Хасково“, уточнява още Цветанов.

Двудневният форум е под надслов „Десет години България в Европейския съюз – реални политики за страната и противодействие на спекулата“ и се организира от МГЕРБ с подкрепата на фондация „Конрад Аденауер“, предаде Блиц.

„Казах още, че през 2015-2016 година БСП вече се е подготвяла с фалшиви новини за наближаващите президентски избори и е изпълнявала този план целенасочено и организирано. Ние обаче успяхме да им се противопоставим за парламентарните избори, когато разкрихме техните фалшиви профили и медии. Посочих, че в момента в страната има два полюса: на истината и на лъжата. ГЕРБ категорично избира истината и затова с форуми като днешния трябва да се борим с фалшивите новини“, пише още вторият в ГЕРБ.