Афганистанци и иракчани превзеха центъра на София! Гражданите не смеят да припарят

бежанци

Агресия, мръсотия, беззаконие и страх. Така описаха пред камерата на ПИК TV живота си хората, които живеят в района на Лъвов мост в София. Някой може да попита защо? Отговорът е прост – заради струпването на стотици имигранти в района. Кварталът дори вече е известен като „Малкия Бейрут“.

По улиците са предимно млади мъже от Афганистан и Ирак, които се надяват да стигнат до Западна Европа. Повечето разполагат единствено с дрехите на гърба си. Някои живеят в квартири за 15 лева на вечер. За най-бедните обаче нощта е под небето, спят в парковете и градинките и всяват страж и ужас в столичани.

 Районът около Централна гара и Женския пазар отдавна е станал забранен за българите, които минават там само по светло заради масовото присъствие на мигранти, въпреки постоянните проверки и присъствие на полицейски патрули.

Тълпите мургави мъже мигранти, които са съсредоточени основно на столичния булевард “Мария Луиза”, съсипва и икономиката в района. Започнали са масови фалити на магазини и заведения и един по един хлопват кепенците, превръщайки в почти военен пейзажа наоколо.

Много обекти затварят врати и около Женския пазар и Халите, тъй като се е забелязвало масово оттегляне на клиентелата през последните две години, откакто там денонощно скитат тълпи от мургави мигранти.

Когато влезеш в района на Женския пазар се чувстваш все едно си в друга България, видя на място и екипът на ПИК TV. Табелите на фризьорските салони, магазините и заведенията са написани освен на български, и на арабски. Хората по улиците, забързани и вглъбени, ускоряват крачка, щом чуят въпроса ни за бежанците.

Престрашилите се пък да спрат, отговаряха лаконично, че нямат мнение. Много от продавачите там гледат да се приберат преди да се стъмни, въпреки че пред камерите казват, че нямат проблем с бежанците от страх да нямат пробреми със съседните арабски магазини след излъчване на репортажа.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *