Веганите излизат на протест! Защо искат да бъде затворен Софийския зоопарк?

Софийски зоопарк

Вегани ще протестират днес с искане да бъде затворена зоологическата градина в София. Те се събират в 12 часа пред входа на зоопарка от страната на „Симеоновско шосе“, недоволството им ще продължи до 15 часа.

Скандалите са много и са потресаващи! Преди години избягаха цяло стадо бизони от Софийския зоопарк, пише на страницата на събитието във фейсбук. От Българския вегански съюз твърдят още:

През 2014 г. тигър от Софийския зоопарк неочаквано се разходи на свобода, заради небрежен служител, който не затворил добре клетката му.

През 2010г. глутница озверели кучета се промъкнали в столичния зоопарк и разкъсали до смърт осем муфлона, четири елена и една сърна.

Условията са ужасни. Животните са принудени да живеят в затвор, без каквато и да е вина в супер мизерни и окаяни условия. Всеки, който е ходил там, знае за проблема. Организираме този протест с искане зоопарка да бъде затворен. Разчитаме да ни подкрепят колкото се може повече хора за да покажем, че София не иска зоопарк, че пленените животни трябва да бъдат незабавно освободени и пуснати в защитени паркове (част от техните хабитати), където ще имат километри площ, а състоянието и адаптацията им ще се следи 24/7. Елате и ни подкрепете!

227 души са заявили във фейсбук, че ще присъстват на протеста.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории