Институциите не дават информация, защо момче се удави във водоем и кой ще понесе отговорността!

6ef11179e6c93b8992c76fd96f8a3660

Преди седмица 10-годишно момче от Перник се удави в незаконно изграден малък водоем – дупка с вода, в радомирското село Гълъбник. Момчето е било ученик в местното училище „Христо Ботев“. Осми ден институциите не дават информация как се е случила трагедията и кой ще понесе отговорността, предаде БНР.

Директорът на училището е в болнични и не вдига телефона си. На обажданията не отговори и началникът на районното управление по образованието в Перник Ваня Коконова.

В школото, което е на центъра на селото, 16 учители и възпитатели се грижат за 30-ти на деца разказва кметът на Радомир Пламен Алексиев.  Съученици на починалия твърдят, че той е бил част от компания с други момчета от Перник, които са имали проблем с  дисциплината и често бягали от час.

Според местните жители, ямата съществува от много години и може да се пълни от чешма с извърна вода. Дълго време тя е била суха, но наскоро местен младеж, който не живее в селото, се е опитал да превърне мястото в кът за отдих и отново напълнил рова, вероятно за да го напълни с декоративтни рибки.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.