Борисов с тежък коментар за убийството на Пелов: Сутринта се карах с тях, но казаха, че са се старали!

Бойко Борисов (3)

Премиерът Бойко Борисов открива завод на световния лидер във вакуумните и опаковачни машини. Той се намира в Божурище и е една от големите инвестиции в последните години в района.

„Добре дошли на инвеститорите и на германския министър. Днес в Мюнхен имах среща с Меркел и я отложих, за да дойда да ви поздравя. Вие сте тук с 40 млн. лв. и за това сте ни ценни“, пошегува се Борисов.

„Доволен съм и щастлив, че в България огромна част от инвеститорите са от семейния бизнес в момента. Гръбнакът на немската икономика са семейните фирми, а ние имаме огромни инвестиции от тях в Севлиево, Габрово, Дулово, Божурище и къде ли не именно от тях. Те са гъвкави и всичко, което произвеждат е за износ“, разкри Борисов.

Той каза, че преди няколко години на сегашното място е било гола поляна. „Знаехме, че ще е трудно развитието на тази индустриална зона, защото трябваше да се прави всичко от канализацията, ел. мрежата, пътища, но успяхме и ето, че сега това ни се връща. Сега човек може даже трудно да се ориентира да го намери, толкова е променено това поле.

Продължаваме да работим заедно държавата с общината и бързо действаме, за да не бавим инвеститорите с необходимите разрешения. Виждате, че частникът не губи време, те вече трети ден работят на пълен капацитет.

Накрая за опозицията ще кажа – инвестициите в България са над 2 млрд. лв. повече и не са в сферата на услугите, а в заводи и производства. Имаме икономически растеж, стабилно евро и лев с фиксиран курс и огромен фискален резерв, както и най-ниският дълг в ЕС“, категоричен бе Борисов.

За по-голяма сигурност на инвеститорите премиерът припомни, че сме в чакалнята на Шенген и Еврозоната и инвестициите им са гарантирани в дългосрочен период. „Обичам да гледам българското до немското знаме и до това на ЕС, благодаря, че сте тук“, завърши речта си Борисов.

Премиерът коментира и случаят с престрелката в Ботевград и избягалия Пелов. „Сутринта им се карах, но казаха, че много са се старали и са работили, 4-5 пъти им се измъквал. Ще направят анализи и ще се види. Чакам и министърът да се върне.

Проблемът е и, че има вече голям дефицит на желаещи да стават полицаи. Надявам се да са извадили поука и особено тези, които работят в издирването. Ще говорим на тази тема“, каза Борисов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории