Славия на финалната права от подпис с бивш любимец на Ботев (Пд)

Милен Гамаков

Славия може да се подсили с халф от Полша. Белите са на финалната права на преговорите с полузащитника Милен Гамаков (24 г.), който наскоро се раздели с Лехия Гданск. Според запознати със ситуацията подписът на футболиста е формалност и само солидна оферта от чужбина в последния момент може да попречи на Гамаков да премине в носителя на Купата на България. Играчът не успя да се наложи сред титулярите в Лехия и на два пъти бе преотстъпван първо в Рух Хожув, а после и във втородивизионния Щомил Ощин. В момента бившият младежки национал е свободен агент.

Славия иска да се подсили сериозно за участието си в квалификациите на Лига Европа и вече работи усилено по селекцията. У нас Гамаков носи екипите на Ботев Пд, Нефтохимик и Черноморец Бургас. Гамаков може да бъде използван освен като вътрешен халф и като централен защитник. Белите вече договориха бранител. Те се разбраха с 20-годишния сърбин Александър Станиславлиевич от втория тим на ЦСКА Москва.
Той притежава и руски паспорт.

Столичани търсят и краен защитник. В момента те разполагат само със Сашо Александров и Димитър Буров. Опция за лятната им селекция е и халфът на Пирин Благоевград Конър Хендерсън. На „Овча купел“ пък се отказаха от привличането на вратар, след като трансферът на Антонис Стергиакис в Олимпиакос пропадна. Опция остава и 42-годишният ветеран Георги Петков, който удължи договора си с клуба за още една година, Емануеле Джерия пък лекува контузия и ще е аут поне още 3-4 месеца. Славия започва подготовка на 8 юни, като ще бъде на лагер в Банско.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.