Томислав Дончев с горещ коментар: Ще се строи ли АЕЦ „Белене“ и какво спечели България от срещата за Западните Балкани

Томислав Дончев (1)

„Ако трябва отминалите два дни да бъдат описани с една дума, то тя е „Успех“. За да се стигне до срещата за Западните Балкани, имаше много предварителна работа. Най-добрата новина е, че българската политика ще престане да мисли само за процесите в България. Тези, които уважават себе си, мислят за това, което се случва при съседите и в Европа“, каза в ефира на Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев по повод срещата за Западните Балкани.

„Ние трябва да направим хората по-близки. Коментираха се включително и такива дребни неща като роуминг.“, поясни Дончев. Той не очаква намаляване на еврофинансирането за България. Европейските пари не били подарък, те се давали на по-бедните страни, за да достигнат по-богатите.

„Много подхождаме с емоции по отношение на такива скъпи съоръжения като АЕЦ „Белене“. Нищо не бива да строи – дали е път, или релси, ако не е ясно какви ползи ще носи. Проектът може да бъде реализиран като пазарен. Ако инвеститорът успее да го реализира така, че България да продава енергия на пазарни цени. Ако това не се случи, и проектът няма да се случи“, отсече Дончев. Икономически аргументи срещу проекта за АЕЦ „Белене“ не можело да има, а само политически.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.