Делио Роси: Изненада може да има, ако аз не съм на резервната скамейка

IVP_9228-1280x989

Старши треньорите на Славия и Левски Златомир Загорчич и Делио Роси дадоха съвместна пресконференция преди финала за Купата на България. Италианският специалист заяви, че отборът му в момента бере плодовете на труда си от последните 10 месеца и единствената изненада в утрешния мач би била, ако той не седне на резервната скамейка.

„На думи не съм добър, не ми харесва да говоря преди нещо да се е случило. Това е важен мач, резултатът, от който би дал различен смисъл на нашия сезон. Ако нещата минат добре за нас, това ще донесе трофей на Левски, което е важно за клуба, футболистите и феновете.

Aко искаш да бъде голям, трябва да поемаш отговорност. В един финал никога няма фаворит, но щом го казват всички, така да бъде. Казах, че мача е много важен, но не може той да е определящ за представянето през целия сезон. Равносметка ще правим, след като топката спре да се движи след последните мачове. Ако трябва да избирам между ентусиазъм и песимизъм, избирам ентусиазма. Самият мач създава напрежение, работата на треньора е да поддържа спокойствието в съблекалнята. Когато човек прави нещо, което вярва, че е правилно и държи на него, въпреки недобрите резултати. Аз бях убеден, че работим правилно и това е резултатът.

Изненада може да има, ако аз не съм на резервната скамейка. Цветкович е в групата заедно с другите футболисти.Проблеми с контузени нямаме“, разкри Роси.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.