Решено: Защитник напуска Левски! Така „сините“ ще си осигурят средства за …

2ро-Левски-Цска-41-1280x742

Афонсо Фигейредо ще напусне Левски след края на сезона. Това разкри самият португалец. „Това бе последният ми мач в нашия дом. Благодаря на всички фенове на Левски“, написа 25-годишният ляв бек в една от социалните мрежи и публикува своя снимка от двубоя с Ботев Пд 3:2 на „Герена“. До края на кампанията на сините им предстоят 4 срещи, но нито една от тях не е на „Георги Аспарухов“. На 9 май те ще
срещнат Славия във финал за купата на „Васил Левски“, а на същата арена ще играят и с ЦСКА на 15 май, вторник. На тима на Делио Роси му предстоят и гостувания на Лудогорец (12 май, събота) и Верея (20 май, неделя).

Защитникът пристигна на „Герена“ през зимата под наем от френския Рен. Той се реши на този ход, за да получи повече игрово време – през есента в Лига 1 бе изиграл само 5 двубоя, като в четири от тях се бе появявал като резерва. Афонсо обаче не успя да се пребори за титулярно място и в Левски. Вместо него треньорът Делио Роси предпочита Иван Горанов. Българинът е играчът, който направи най-голям прогрес през пролетния полусезон и напълно заслужено има място в единайсеторката.

До момента Фигейредо има 6 шампионатни двубоя за Левски, като в пет от тях е бил титуляр и е оставал на терена по 90 минути. Той се появи като резерва срещу Лудогорец (0:1) и игра като ляво крило. Освен това португалецът изигра цял мач в първия полуфинал за купата срещу ЦСКА (2:0).

С напускането си Афонсо ще осигури и средства за заплата на друг играч. Той получаваше под над 10 хиляди евро месечно от сините, въпреки че бе преотстъпен от Рен. Левски вече започна преговори за привличането на друг футболист, който играе под наем. Това е дефанзивният халф Кали Тиам. Правата на сенегалеца се държат от унгарския втородивизионен МТК.

През есента полузащитникът бе част от руския Динамо Москва. Тази пролет той вече изигра 11 мача – 9 за първенство и 2 за Купата на България. Клубът от Будапеща настоява да получи 300 хиляди евро за правата му – за такава сума е откупуващата клауза, фиксирана в договора. Сините обаче ще се опитат да я намалят.

„Тема спорт“