Румен Радев: Българите трябва да осъзнаем, че свободата и суверенитетът се обезпечават с достатъчно сила и доблест!

Румен Радев

„Армията възвръща ролята си на действен гарант на сигурността и благоденствието. България е стожер на мира в нашия обременен с история регион”. Това заяви президентът Румен Радев преди началото на военния парад в София, предаде НОВА.

„На съседите си гледаме като на приятели.  И днес на Жълтите павета ще приветстваме марша на нашите братя македонци”, допълни Радев.

„Когато силата на противника е сломявала нашия малоброен народ, силата на духа го е възкрасявала, дори и след векове на робство, Свети Георги е символ на непобедимата ни воля и опование“, каза той. „В свят в който личният егоизъм се налага като мироглед, националните егоизми закономерно се възвръщат, а това са нови рискове и конфликти“

„България е стожер на мира, на съседите гледаме, като на приятели и днес на жълтите павета ще приведстваме марша на братята македонци“

„Но българите трябва да осъзнаем, че свободата и суверенитетът се обезпечават с достатъчно сила и доблест. Нехайното отношение към армията подкопава държавността“, заяви Радев.