Ловешката болница най-после със заплати!  Въпреки това медиците отново излязоха на протест и блокираха една от основните улици в града!

линейка

Министерството на здравеопазването осигури средства за изплащане на януарските заплати на работещите в Ловешката болница, които те ще получат днес.  Въпреки това медиците отново излязоха на протест и блокираха една от основните улици в града, предаде БНР.

Ловешките медици продължават да настояват за трайно решаване на проблема. Липсата на пари принуждава много от тях да напускат. Заради недостиг на персонал може да бъдат затворени още отделения. Пред микрофона на БНР участници в протеста споделиха:

„Колегите масово напускат. Няма как да си изхранят семействата. Остават единствено пенсионери, които все пак разчитат на някакъв страничен доход. Най-вероятно чакат да се самозакрие. Без пари не се издържа“.
„Може да издържим още 5 месеца без заплати, но някой да дойде и да каже: „Тази болница ще я има. Персоналът ще го има“.

„Пациентите идват по спешност, няма с какво да се лекуват. Липсват всякакви консумативи“. Протестите на ловешките медици ще продължат, като за 7-ми май те планират гражданско неподчинение на главния път София-Варна.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории