От коя позиция в световната ранглиста ще започне сезона на клей Григор Димитров? Вижте какво предстои на най-добрия ни тенисист!

Григор Димитров Хасково (43)

Григор Димитров ще започне сезона на червени кортове от петото място в световната ранглиста. Българският тенисист запазва позиция при обновяването на класацията в понеделник, като има 4635 точки.

Димитров изостава с 290 точки от четвъртия Александър Зверев и с 350 точки от третия Марин Чилич. Роджър Федерер, който пропуска целия сезона на клей, е втори с 8670. Рафаел Надал има 100 точки повече и оглавява ранглистата за втора поредна и общо 169-а седмица в кариерата си.

В челната десетка не настъпиха никакви промени. Хуан Мартин дел Потро е пети с 4470 точки, следван от Доминик Тийм с 3665, Кевин Андерсън с 3390, Джон Иснър с 3125 и Давид Гофен с 3110.

Сезонът на червени кортове започва тази седмица с турнирите от категория „АТП 250“ в Хюстън и Маракеш. Единственият тенисист от топ 10, който ще участва в тях, е Иснър.

Американецът ще играе на родна земя и трябва да спечели един мач, за да запази деветото място. Ако вдигне титлата, той ще се доближи на 60 точки от Андерсън преди големите турнири на клей.

Освен него в Хюстън ще играят другите двама водещи тенисисти от САЩ – Сам Куери и Джак Сок, както и Ник Кириос. Шампионът от 2017 г. Стив Джонсън ще защитава титлата си, а останалите поставени в основната схема са Фернандо Вердаско, Райън Харисън и Тенис Сандгрен.

В Маракеш водач в схемата е испанецът Алберт Рамос. Другите поставени са Кайл Едмънд, Филип Колшрайбер, Ришар Гаске, Робин Хаазе, Беноа Пер, Александър Долгополов и Миша Зверев.

Същинската част от сезона на червени кортове започва в понеделник с турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Монте Карло. Димитров е заявил участие в него, както и в другите четири големи състезания на клей – „АТП 500“ в Барселона, мастърсите в Мадрид и Рим и „Ролан Гарос“.

Българският тенисист има да защитава само 200 точки за целия сезон на червен кортове. През 2017 г. той отпадна още на старта в Маракеш, Монте Карло и Рим, а в Мадрид и „Ролан Гарос“ беше елиминиран в третия кръг.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории