Легендарен футболист на Левски със сериозни критики към играчите. Вижте какво съветва Делио Роси

Левски Берое (28)

„Много хора приемаха моите апели за случващото се в Левски като един вид заяждане. Аз обаче го правех, защото обичам отбора, в който съм си оставил единия крак. И заради който навремето ЦК на БКП ме извади от футбола. Не приемаха и думите на други ветерани – Наско Сираков, Емо Велев, Емо Спасов, Кирил Ивков и останалите. За огромно съжаление сега се доказва, че сме били прави”, заяви бившият нападател на „сините” Петър Курдов пред Блиц.

„Сигналната лампа светна още на зимната подготовка, когато срещу разни работници и аматьори от Малта се представихме слабо. Преди това Делио Роси имаше оправдание, че не е правил селекцията. Е, нали през януари е направи. Аз не виждам ефект. Поне на този етап. Никакъв ефект и то!”, добави Курдов.

„Нямаме облик, нямаме лице. Нямаме нападение. Не играем атакуващо, изневерихме на веруюто на отбора – да играем атрактивно и да печелим. Даже и прословутото клише: „По-добре да спечелиш с грозна игра” вече не е актуално на „Герена”.
Затова напълно разбирам феновете, които недоволстват. По-младите няма как да помнят как играехме ние едно време. И как печелихме. 7 поредни победи срещу ЦСКА, купи, трофеи. Всичко обирахме. А днес от 2009 година Левски не е спечелил абсолютно нищо. Това е много дълъг период за тим като нашия. За тим с такава дълга и славна история е срамно.

Как сега да успяваме, като повечето футболисти са докарани от кол и въже. Това им е таванът с някои малки изключения. Вижте голямата ни звезда Обертан. Много надежди му възлагаха, но засега той не оправдава доверието. И то по никакъв начин. Така Левски от чук се превърна в наковалня. Срамното е, че това се случва на „Герена” – мястото, което преди години беше непревземаема крепост. А сега идва Етър и ти взима точка, идва Берое и те побеждава.

Божката Митрев е наше момче. Но с него явно не се работи. Няма ориентация в малката наказателно поле. Тромав, бавен и при първия, и втория гол вчера. Защо се нарича малко наказателно поле? Там вратарят трябва да командва и да бъде пълен господар.
Прохазка вече е изчерпан за Левски и май повече нямаме нужда от него. Неприятното е, че това не се отнася само за Роман.
Треньорът, моите уважения към него, беше на моменти неадекватен по време на вчерашния мач с Берое.
Проблемите идват най-вече от това, че беше съсипана „синята” детско-юношеска школа. Дублиращият отбор го няма. Не може Левски да няма такъв тим. Това е абсурд. Дано Боримиров направи нещо.

Лошо впечатление ми направи изказването на Делио Роси след равенството със Славия 1:1. Той каза следното: „Някакви ме критикуват, ама аз си гледам своята работа”. Имам един съвет към него – нека бъде толерантен и да се съобразява с мнението на ветераните. Нека бъде сигурен, че ние не говорим, защото искаме да критикуваме, да сме интересни и да попадаме в обектива на медиите. Правим го, защото Левски ни е на сърцето. Това е причината.

Сега единствената надежда ни остана Купата. Не я ли спечелим, нещата ще ескалират още повече. Не знам феновете как ще бъдат удържани. Те търпят, търпят, ама от вчера започна да намирисва на барут. И при провал той ще гръмне със страшна сила. Дано това не се случи.

Докарахме я дотам, че аз и другите ветерани не можем да се покажем във футболните среди. Няма нищо по-неприятно от това, когато те е срам, че отборът на сърцето ти не играе със сърце. Нали знаете онзи рефрен на нашата агитка: Сърце, душа за Левски София. Няма ли най-сетне някой да се вслуша в красивия призив на публиката”, завърши 57-годишният ветеран, който за финал си пожела великденските празници да не бъдат почернени за многобройните привърженици на Левски.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории