Всеки момент може да загуби зъбите си: Десислава Иванчева съди Сливенския затвор

payimage-618758

Вчера мина поредното дело на Десислава Иванчева за влошеното ѝ здравословно състояние в затвора в Сливен и липсата на лечение месеци наред, в резултат, на което е пораснал микроаденомът (туморът ) на хипофизата ѝ. За това алармират от „Сдружение Зелен Мадост“ в съобщение, изпратено до медиите.

В него те изтъкват сериозните здравословни проблеми, които има бившата кметица на ж.к.“Младост“ в столицата. По думите им зъбите ѝ се клатят и всеки момент може да загуби една част от тях. Шест пъти ѝ записвала часове в София и после не са я водили на преглед, но са отменяли часа, с което са предизвиквали неудобство на докторите в клиниката. В един от последните случаи е била конвоирана от Сливен до София, но без никаква полза. Рано в 6 ч. сутринта нахлули в килията и ѝ казали да си стяга багажа за Сливен без да може да иде на преглед. Какво е наложило това – няма обяснение. В последствие на Деси ѝ била открита астма. Предписан ѝ е инхалатор, но и до него няма редовен достъп, пишат защитниците на бившата кметица, предава Лупа.

Те уточняват, че съдия по делото е Мария Шишкова – бившата заместник главна прокурорка на Цацаров.

„Деси явно „има късмет” със „случайният“ подбор на съдии и избира шефове от съдебната система – Ушев (шеф на закрития Апелативен специализиран съд), сега пък Шишкова, която стои на една маса с Ваклин и му обещава протекции в качеството и на зам.главен прокурор. А за предсрочното освобождаване трябва да разчита на благоволението на сливенския окръжен прокурор Веселин Гангалов, който го преместиха там след закриването на същия Апелативен специализиран съд“ изтъкват още те.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории