Темата сигурност не трябва да има политически оттенък, отсече председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов!

Цветан Цветанов (5)

Темата сигурност не трябва да има политически оттенък.

Това заяви в студиото на „Денят започва“ по БНТ председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него вчерашното решение е възможност за по-голяма прозрачност за дейността на Европол.

„Искам да благодаря на Клод Морайес за съвместната ни работа. Много съм удовлетворен от това, което успяхме да направим“, посочи той.

Той припомни, че само преди 6 месеца по време на естонското председателство е имало 9 резерви, „което правеше мисията почти невъзможна“.

„Имаше много тежки резерви от Германия, Дания, Франция, Швеция, Испания, Кипър. Мога да кажа, че в двустранните контакти, които успяхме да осъществим, както по линия на ПЕС, така и за ЕНП, успяхме в един диалог да стигнем до консенсус“, посочи Цветан Цветанов.

„Най-важното е, че вече имаме историческо решение и то е прието в България“, допълни той.

По думите му не трябва да има партийно дебатиране, а по-скоро прагматичност.

Цветанов припомни, че сражавалите се за Ислямска държава, които са граждани на Западните Балкани за 800. А тези от държавите членки – 5000.

„Говорим за извеждането на нов подход в дейността на Европол. Вече се слага изключително сериозно внимание на кибератаките и киберсигурността. Социалните мрежи дават възможност за саморадикализация“ смята още Цветанов.

Той припомни, че Великобритания е с една от най-добрите системи за сигурност. „Великобритания е един от основните доставчици на информация за системите на ЕС“, посочи той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории