Иван Цанков отсече: Няма основание за искане на оставката на министър Петкова!

ток

Няма основание за искане на оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Това заяви в предаването „12+3“ Иван Цанков – изпълнителен директор на ЕЙ И ЕС България, член на Националната енергийна камара.

Основната причина за декларацията, която разпространяваме днес, е информацията за исканата оставка на министъра на енергетиката. Няма основание за искане на оставката. Много положителни неща се свършиха от ръководството на Министерството на енергетиката в последните няколко години. Има още много работа. Ние считаме, че трябва да се работи за окончателното либерализиране на енергийния пазар, а не да се търсят мотиви за дестабилизация на енергетиката.

На платформата ден напред в момента цените се движат в порядъка между 70 и 80 лв., което даже е по-ниско от това през ноември миналата година. /…/ Според мен, това, което виждам като цени на борсата, поскъпване на тока няма, подчерта Цанков.

Той каза още, че с нито един от членовете на Националната енергийна камара не са водени разговори и не са участвали в съгласуването на позицията за искане на оставки.

Като тенденция, като цени и тяхното движение Българската енергийна борса е съпоставима с борсите в страни като Румъния, Унгария, дори като Германия.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории