Плевнелиев скочи в защита на „третия пол“ и отсече: Ако не приемем конвенцията се приравняваме към третия свят…

росен плевнелиев

Нов дебат за Истанбулската конвенция се разрази в национален ефир. Пред БНТ президентът на България в периода 2012-2017 година Росен Плевнелиев защити яростно документа и дори си поигра със страховете на българите, като обяви, че тежки времена ще надвиснат над България, ако конвенцията не бъде ратифицирана.

Доскорошният държавен глава увери, че Истанлбуската конвенция ще бъде приета. „Ако не я приемем, ние се приравняваме към страните от третия свят“, отсече Плевнелиев, но не отговори на въпроса дали Великобритания е сред страните от третия свят, след като не е ратифицирала документа, предаде ПИК.

Президентът на България в периода 2012-2017 година остана безмълвен и на репликата, че едва 17 страни от Съвета на Европа са ратифицирали конвенцията и то повечето от тях с условности. За сметка на това неколкократно категорично се обяви в подкрепа на документа, без да обясни мотивите си.

Росен Плевнелиев използва конвенцията, за да атакува и настоящия държавен глава Румен Радев. „Той нямаше позиция по темата. Когато обществото е разединено, президентът трябва да ги обедини и да излезе с ясна позиция“. Думите му бяха моментално опровергани от водещата Поли Златарева, която припомни, че Румен Радев заяви преди дни, че конвенцията към този момент не трябва да бъде ратифицирана.

„Президентът на България по много случаи прави следното – отива в Европа и говори едно, но се връща в България и говори съвсем други неща. Президентът не трябва да се крие и да отлага позициите си“, негодува новият мъж на Деси Банова.

Росен Плевнелиев си поигра и със страховете на хората, след като заяви, че неприемането на Истанбулската конвенция ще се отрази много тежко на бъдещето на България.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории