„Господари на ефира“ с пореден удар! Фирма прави големи измами на територията на страната…

господари

В обществото се появиха нови жертви на инвестиционния посредник „Глобал Маркетс“, показва разследване на „Господари на ефира“.

Служители на скандалната компания се забъркаха в голям скандал, след като пращаха към конкретни групи хора електронните съобщения и есемеси, всяващи паника и неувереност в банките. Фирмата постоянно сменяше имената си и търсеше нови жертви, които да бъдат измамени, припомня БЛИЦ.

Първи беше задържан един от компютърните специалисти от „Глобал Маркетс“, който посочил останалите четирима. Адвокат Наталия Кумпикова е квестор в Комисията по финансов надзор. Тя разказа нови подробности за долната схема. „Дружеството сега се казва „Интерактив къмпани“ ЕООД. То е с отнет лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник и има неуредени отношения със своите клиенти, за това аз съм назначена за квестор на това дружество, за да помогна на клиентите на дружеството да бъдат уредени техните отношения и ако имат да получават парични средства, да получат своите пари“, заяви пред репортер на „Господари на ефира адвокат Кумпикова.

Тя разкри, че има такива ощетени хора. „Дължимите суми в момента се установяват, като клиентите на дружеството, които са с неуредени отношения, може би са над 100. Сумите не са малки, като има клиенти от цяла Европа. Зная за тази дейност от различни лица, които са сигнализирали, че са считали, че са сключили договор с легитимен инвестиционен посредник, но се оказва, че не са сключили такъв договор и на практика има на лице данни за измама. Когато съм имала такива случаи има подадени сигнали до прокуратурата и има образувано досъдебно производство“, посочи юристът.

Схемата е, че в повечето случаи се използва името на даден инвестиционен посредник, който няма връзка с измамите, които се извършват. Това са лица, които нямат лиценз за извършване на такава дейност. Има публична информация на интернет страницата на КФН, където хората могат да проверят адреса, на който отиват, дали съвпада са адреса на дружеството и телефоните, защото в повечето случаи хората отиват на място където няма адрес на истински инвестиционен посредник, а адрес на лица, които извършват тази дейност“, посъветва Кумпикова.

Тя разказа, че сигналите срещу „Глобал Маркетс“ продължават. „Явно дейността им продължава като адресите през известен перио от време се сменят“, завърши адвокат Наталия Кумпикова.

За видеото ТУК!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории