Вицепрезидентът Илияна Йотова изживя най-големия ужас в живота си! Убиецът на баща й се яви, за да събуди кошмара

7 Dni Sofia26.10.2017
илияна йотова

Мъжът, който преди 14 години уби бащата на Илияна Йотова – кмета на Сливница д-р Марин Тодоров, е поискал да бъде помилван от самата нея като вицепрезидент.

“Това е най-големият удар, който съм получавала в живота. Баща ми бе убит във влака за Сливница. Не си позволих да изпадам в депресия, да се самосъжалявам. Трябваше да бъда още по-силна, така би искал той. Сигурна съм. Каква ирония на съдбата! Преди няколко месеца дойде молба от неговия убиец да го помилвам, това е едно от моите правомощия. Помолих комисията и президента да вземат решение.” Това разказва Илияна Йотова в интервю за “Ретро”.

По това време – през 2003 г., тя бе начело на пресцентъра на БСП.

Д-р Тодоров беше нападнат с нож във влака София – Драгоман от 74-годишния Илия Стоянов от Сливница. Той го пробол неколкократно с нож и избягал, след издирване полицията го залови. Кметът бе настанен в “Пирогов” с тежки рани в гърдите и корема, сърцето му не издържа продължилата над 3 ч операция.

“Вече мога да говоря по темата, защото това се случи преди 5 месеца – тогава досието пристигна при мен. Нямах сили да го чета. Не искам да научавам подробности, които не съм знаела, това няма да върне татко!”, коментира вицепрезидентката за “24 часа”.

Не съм се интересувала как е решен казусът, има кой да приключи случая, добави Илияна Йотова. “Досието се работи от много хора, минало е през юристите на комисията. Оттам решението е на президента, но не смятам да го питам какво е то”, каза още тя. Става дума за много възрастен човек – подалият молбата за помилване е на 87 г., уточниха от “Дондуков” 2.

“Разбирате, че е рана, която никога няма да заздравее, наистина нямам сили повече да се интересувам от досието”, откровена бе вицето на президента.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории