Делян Добрев подаде оставка и напуска политиката: Йончева ме окепази и сега ще я съдя за всичко!

Делян Добрев

Сутринта е бил при премиера Борисов, казал му е, че подава оставка от всички позиции

Делян Добрев подава оставка от всички позиции, които заема, заради скандалите с роднинските назначения в Хасково. Това обяви самият депутат от ГЕРБ пред Би Ти Ви. Сутринта той се е срещнал с премиера Бойко Борисов и го е уведомил за решението си.

Отидох по собствено желание да кажа на премиера, че положението стана нетърпимо, не съм виновен за нищо, но не мога да го обясня и затова му казах, че подавам оставка от всички позиции, които заемам. Не искам такъв скандал да тежи на правителството. Целта им беше да ме окепазят, успяха, г-жа Елена Йончева и нейния кръг постигнаха целта си. Правят го, защото в Хасково нямат кмет на нито една община, откакто аз съм областен координатор. Загубиха всички общини, в които имаха кметове. Ако не ме ранят смъртоносно в политическия смисъл на думата, те нямат никакъв шанс и затова го направиха.

Жалко, че кметът Добри Беливанов през цялото време играе на тяхното хоро и това е моя вина, това е най-голямата ми грешка, каза още Делян Добрев. Виновнен съм, че съм издигнал Добри Беливанов и се извинявам за това. Той преди 3 години беше пенсионер, когато стана областен управител по моя препоръка. Той беше свестен човек, превърна се в нещо съвсем различно от властта, каза Добрев.

Няма ненаказано добро. Преди 2 години по лично мое настояване ГЕРБ номинира Добри Беливанов за кмет, добави Делян Добрев. Кметът се привърза към властта, а ние оттеглихме доверието си от него. На въпрос за твърдението на кмета в отворено писмо от вчера, че след като отменил опорочени конкурси е бил атакуван, Делян Добрев каза, че въпросната позицията е писана не от кмета, а от същите хора, коиго го атакуват. Според мен кметът играе много добре по свирката на БСП, каза Добрев.

Ще съдя г-жа Елена Йончева за всичко, изречено тук, което ме засяга. Положението е нетърпимо, в очите на хората вече съм един човек, който се занимава с шуробаджанащина – без значение, че нямам сестра, че нямам зет. Община Хасково по програмата за саниране има най-ниските цени в цяла България. За 11 блока са участвали 120 фирми в последния търг. От това по-прозрачно изпълнение няма. Не съм се облагодетелствал финансово, подчерта Добрев.

Няма значение в политиката колко си принципен, колко добър специалист си – в един момент се стига до г-жа Йончева, каза Добрев.

Според мен премиерът също вижда, че някак си с тази атака, която се проведе, аз съм дотолково ранен политически, че единствената достойна постъпка от моя страна е да направя това, което направих тази сутрин, поясни Делян Добрев.

На въпрос оттегля ли се от политиката, Добрев отговори: не следва друго. Отказвайки се от всички позиции остам с това, което е свършено за града.

В Хасково има инвестиции от 140 милиона лева, колкото е нямало през предходните 20 години, на общината бяха подарени имоти в размер на 100 млн. лв. и това е причината за привличането на кмета Беливанов в друга орбита, която е срещу ГЕРБ и срещу мен – тези апетитни военни имоти и тези огромни средства, което се вложиха в общината, смята Добрев.

Преди това Елена Йончева и Делян Добрев влязоха в сблъсък в студиото. Това бе атака срещу схемата „Добев“, каза Йончева. Няма такава схема, как не ви е срам, отговори Делян Добрев. Г-жа Йончева да не се прави на морален ментор, тя е в политиката по шуробаджанашка линия, добави той.

Не говорим за това, че Добрев е назначил свои близки хора в общината, а че е създал система, по които тези хора контролират финансовите ресурси на общината и ги насочват към определени фирми, каза Йончева.

Г-жа Йончева изрича тежки обвинения, за които няма нито едно доказателство, каза Добрев.

Проблемът е цялата финансова обвързаност, каза Елена Йончева. Има една неточност – уточни Йончева – Милена Трендафилова, която е заместник кмет на общината и е бил в съдружие с г-н Добрев по еврофондове не е негова съученичка. Съученичка е Деляна Панайотова, която е дъщеря на председателя на комисията по строителство и транспорт.

Източник: 24 часа

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.