Най-високата църква на Балканите се намира в софийски квартал

941616

Най-високата църква в България се строи в квартал „Люлин“. Това е най-мащабният проект за последните 30 години и ще се издига близо 30 метра в небето. Със собствени средства вярващи се опитват да построят втория храм в най-големия софийски квартал.

Най-високата църква на Балканите все още има вид на строителна площадка, но вече е като действащ храм. Това е първият Великден, на който люлинчани ще чуят звън на камбана, която виси на строителен кран.

„През последните години сякаш нараства потребността за такъв храм. Духовността си проправя път, някак си успяваме да погледнем извън тленното и материалното в живота“, твърди Иван Димитров, член на Инициативния комитет.

Един от главните доброволци е Иван – бизнесмен, който се занимава с интелектуална собственост. В последните месеци люлинският храм е най-важната му кауза.

В ж.к. „Люлин“ има само една църква, но тя се оказва тясна на вярващите. И така първата копка е направена през януари 2022 година. Към момента са изградени основите, първата плоча и са поръчани десетте по-малки камбани. Изцяло с пари от дарители.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории