Лена Бор. вие в скута на Киро след думите на Дачков: Ако любовницата на друг лидер въртеше държавата на пръста си…

7 Dni Sofia27.04.2024
лена бориславова

След поредните лъжи от Промяната за счупената маса от Киро в кабинета на Борисов в парламента Явор Дачков се нагърби да разкаже истината, а тя е смайваща. Причината Киро да строши масата на лидера на ГЕРБ била … любовницата му Лена Бориславова.

Ето целия разказ потресаващото събитие, предаден от bNEWS.

Николай Денков послъгва, но поне признава, че Кирил Петков е счупил масата. Ще добавя, че тази случка се разиграва миналото лято, а Петков се изнервя от въпрос на Борисов за Лена Бориславова. Преднишните дни Кирил Петков е на кайт по морето, в разгара на политическата криза и праща Лена да преговаря за сглобката. Формално тя няма никаква позиция в ПП, освен в сърцето на Петков и до днес не е ясно като каква точно се изявява тя, освен като гадже на лидера, което е достатъчно пошло, за да си го спестим.

Тази жена в същото си качество управляваше и държавата по времето на кабинета „Петков“ и този скандал трябва да бъде осветен от медиите, които продължават да се правят, че няма слон в стаята. Не друг, а Асен Василев я свали от един самолет и официална делегация за посещение при папата, когато бяха на власт.

Всички са в потрес от това, но се правят, че няма проблем. Включително и Денков днес, който лъже без да му мигне окото, защото е свидетел на счупената стъклена маса в кабинета на Борисов.

Не мога да си представя какво щеше да стане, ако любовницата на някой друг политически лидер въртеше държавата на пръста си и участваше активно в политическия живот на страната, раздавайки морални присъди от медиите и показвайки абсолютната си некомпетентност по държавни и политически въпроси.

Припомням, че метресата на Петков изгони 70 руски дипломати по имейл-заповед до външно министерство без никаква санкция от никого. Тези неща не са дребни, а са грандиозен скандал, който показва манталитета и цялата пошлост на така наречената промяна.

Крайно време е тези неща да се говорят публично и открито.

Но да се върнем на масата. След като Петков се връща от морето и отива на преговори, Борисов го пита, защо вместо да се държи отговорно и лично да участва в разговорите за правителството праща Лена Бориславова, която няма никаква политическа легитимност за такива разговори. Петков (може би и под въздействието на субстанции) избухва, коет

о е често срещана черта в характера му, и удря стъклена бутилка с вода в стъклената маса на Борисов, която се пръсва на парчета. Това става пред смаяните погледи на самия Бойко Борисов, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Асен Василев, който панически се изнася от стаята под предлог, че има среща с новата украинска посланичка.

Това е положението с „Промяната“ – Пълен Потрес.