Киро и Асен са в ступор, пореден важен човек заряза ПП с: Не мога да съм лицемер и нахалник

7 Dni Sofia27.04.2024
1

Росен Костурков, един от основателите на „Продължаваме промяната“ и член на нейното ръководство, обяви, че се отказва от политиката. В публикация на страницата си във Фейсбук той обясни причините да вземе това решение:

Приятели,

Взех решение да не участвам в изборите за 50-то НС, а най-вероятно и за никое друго. За близките ми роднини, приятели и колеги това решение не е изненадващо, защото заедно го обмислихме още преди няколко месеца.

Влизането ми в политиката не беше случаен процес. Беше дълго обмисляно. Беше дошло времето да дам своя дан за това да направим мястото, в което живеем по-добро, да променим нещата, които смятаме за нередни, да начертаем правилния път на развитие на държавата ни, на икономиката ни, на битието ни.

За съжаление, за да си ефективен в политическите среди в България трябва да владееш лицемерието, трябва да си нагъл и нахален, трябва да нямаш, а пази Боже, да си отстояваш принципите си, трябва да си готов във всеки един момент да забиеш нож в гърба на съратника си, както и да си готов да получиш такъв, трябва да можеш безскруполно да лъжеш и да очерняш, трябва да се разделиш с представите си за категории като морал, етичност, честност… човечност е непозната дума, пише Костурков