Ужасни съсели! Денков и Гнома се гънат: Дори ГЕРБ да ни бие, искаме пак да управляваме заедно

7 Dni Sofia27.04.2024
1

ПП-ДБ пак се молят на Борисов за участие във властта и въпреки, че социолози им предричат срив, те отново поставят условия за общо управление.

Готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление на страната след парламентарните избори, обявиха в Пловдив лидерът на ДСБ Атанас Атанасов и бившият премиер акад. Николай Денков, член на ръководството на ПП.

Двамата обаче уточниха, че това може да стане само ако разговорите се водят за реализирането на програмата на ПП-ДБ и в тях да не участва лидерът на ДПС Делян Пеевски.

„В политиката съм се научил никога да не казвам никога. Надявам се да се разберем с ГЕРБ за съвместно управление, дори да са победители. Иначе има опасност да влезем в спирала на избори и да ни управляват служебни правителства“, заяви Атанасов.

Според него последните нападки между политиците от ГЕРБ към ПП-ДБ повече били за мобилизиране на електората за предстоящия вот.

Николай Денков добави, че преди да се седне на масата за преговори с ГЕРБ, те трябва да се отърват от опеката на Делян Пеевски, който им бил на практика началник.