Професор напълно сериозно: Може Кирил Петков да заведе Бойко Борисов да получи втория мандат

Парламент - извънредно заседание

Психиатър трябва да обясни заявката на ПП-ДБ, че ще вземат втория мандата и ще го дадат на ГЕРБ. При всичко, което се случи и грозните думи, няма как Мария Габриел да отиде с тях и да получи техния мандат и да стане премиер. Това е гротеска. Това мнение изрази преподавателят по Конституционно право проф. Пламен Киров в ефира на Нова телевизия.

„Може Кирил Петков да заведе Бойко Борисов да получи този мандат. Това е допустимо. При третия мандат това не може да стане, тъй като той се връчва на парламентарна група“, каза конституционалистът.

По думите му отиваме към избори. „Беше ясно още отдавна. Ако имаше воля за съгласие, щеше да се подпише коалиционно споразумение. 10-15 дни бяха достатъчни, а и всички знаеха кога настъпва моментът на ротацията, така че имаха време да изчистят всички търкания и да се договорят. Търси се как да се прехвърли вината на опонента за това, че отиваме на избори”, смята той. Според него евроизборите не се славят с голяма избирателна активност и ако изборите са 2 в 1, поне ще има по-голям интерес към тях.