Бойко Борисов бесен в парламента: ПеПе искат цялата власт, МВР, арести… Няма да стане!

7 Dni Sofia26.03.2024
1

„Наслушахме се на обиди“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

„Ние изпратихме преговорен екип. Те идваха по шест, по дванайсет човека. Така не се прави“, допълни той.

Борисов обясни също така, че от ПП-ДБ са объркали търпението му и способността му да изслушва с плашливост.

Той заяви, че иска да разясни няколко спекулации.

„Малко ретроспекция – от първия ден съм казал тактиката на ПП–ДБ – за външния министър, за червените линии и един официален разговор, който са водили преди няколко месеца в тяхното ръководство“, подчерта Борисов.

По думите му той много е искал да има правителство.

„Заради това избрахме преговорен екип. Но не и лидерски срещи, защото трябваше да участвам в едно надговаряне, ако случайно изпусна дума – да излязат и да я развеят по телевизията. Избрахме преговорен екип, който близо 20 дена преговаря по всички точки. През това време чувахме какви ли не обиди с цел да ни сплашат, само че не се плаша толкова лесно, колкото си мислят“, допълни той.

За тези, които казват, че не е имало лидерски срещи Бойко Борисов заяви, че „се е срещнал лично с лидерите Асен Василев и Атанас Атанасов в четвъртък и петък“.

„Вече в нашата партия категорично никой не желаеше да разговаря с тях, защото през всичките тези преговори са се наслушали на обиди“, съобщи лидерът на ГЕРБ.

„Аз задрасках на лидерския лист голяма част от това, за което се бори преговорният екип – те не бяха съгласни с мен, но това е лидерството“, категоричен бе Борисов.

Той разкри, че ПеПе са искали тотален монопол над МВР и се усъмни, че това е, за да започнат нови арести в държавата.