Глас от ефира: Кирил и Асен мразят ГЕРБ, мразят Габриел! Заливат ги със злоба и мръсни номера

Народно събрание - ГЕРБ - брифинг

ПП-ДБ и ГЕРБ са в безизходица и това се дължи на три фактора, обясни в ефира на Нова нюз политологът доц. Румяна Коларова. Първо – ГЕРБ са отговорили на хода с подадената оставка на Денков, което според нея е било неразумно ускорен ход.

„Вторият фактор – ако всички теми, по които е било нужно съгласието на ДПС, договарянето е ставало директно между ПП и Делян Пеевски – за служби, за ДАНС и т.н. Всички обвинения, че има трети невидим коалиционен партньор не е вярно. То не е ставало през ГЕРБ, а със знанието им. ПП са се съобразявали с ДПС колкото са могли и в един момент са решили Борисов да е тяхната бариера, защото не могат да се справят с ДПС“, коментира политологът.

По думите ѝ третият фактор е недопустим в политиката, а именно – от началото на преговорите двете страни държат Мария Габриел като заложник.

„Най-почтения човек на масата за преговори. Върху нея се изля цялата злоба и некоректното поведение на двамата трейдъри – Асен Василев и Кирил Петков“, коментира тя като обясни, че ходът с дадения кабинет на Радев излиза от параметрите на политическата коректност, но ГЕРБ са опитали да притиснат ПП-ДБ.

В коментар за обидните реплики от страна на „Промяната“ политологът обясни, че от началото това е тяхното поведение към Мария Габриел

„Те нямат уважение към нея. Имат злоба към всички от ГЕРБ, имат неовладяни негативни чувства. В трейдването – може да оцелее само с мръсни номера, но ПП объркаха политиката с бизнеса. Техният стил е естествен, не съм учуден, а съм възмутена. В политиката така не се говори“


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории