Нинова ги заклейми: Утре ПП и ДеБъ могат да ударят дъното на човешкия морал

корнелия нинова

„Според мен отиваме на нови избори. Тези хора ги събра страха и алчността, събраха този сговор в евроатлантически целофан, който вчера се скъса. Борисов се страхува за себе си, унищожи ПП-ДБ, изогри Мария Габриел и собствената си група. ПП-ДБ направиха едно от най-големите предателства и излъгаха онези, които искаха промяна.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея именно БСП има моралното право да говори по този начин, защото са останали единствените, които не се прегърнали с мафията.

„Ако ПП-ДБ утре отново клекнат след вчерашната им проява, това ще е дъното на човешкия морал. Самите те признават, че става дума за битка за службите, главния прокурор, нищо за хората“, каза още соцлидерката.

Нинова заяви, че не е водила разговори с ПП-ДБ за втори мандат и е категорична, че този парламент е изчерпан. Тя припомни, че когато е била в коалиция с ПП-ДБ са имали за цел да борят срещу ГЕРБ и задкулисието, а сега ПП-ДБ се прегърнали с тези, с които са се борили. Според нея това, че Бойко Борисов е заявил, че не може с БСП, показва ясно кой е алтернативата.

Запитаната, че при нови избори конфигурацията може да е същата, Нинова заяви: „Социологията сочи едно, но слушаме че ПП-ДБ са загубили 1/3 от избирателите си.“

На въпрос дали е възможно да седне на масата за разговори с ПП-ДБ, Нинова заяви, че ще се допита до органите в партията.