Екшън в ефира на БНТ: Хекимян разби носа на Бонка, ПеПерастката е против митинги срещу бежанци

Антон Хекимян

Кметът на София Васил Терзиев да каже какви мерки за безопасност се вземат, призова общинският съветник

„Когато се смени профилът на един бежански център, какъвто е бил този в „Овча купел“, ние трябва да повдигнем този въпрос, защото утре може да възникне много по-страшен конфликт. Искаме да знаем какви мерки са необходими, за да се избегне подобна ситуация. Затова искахме и кметът на София Васил Терзиев да каже какви мерки за безопасност се вземат“, заяви общиснкият съветник от ГЕРБ Антон Хекимян.

Разговорът в студиото на БНТ се превърна в спор относно това каква опасност за София са мигрантите. Спорът се разрази между общинските съветници от ГЕРБ Антон Хекимян и от ПП-ДБ-Спаси София Бонка Василева.

В основата беше въпросът за гражданския протест“в „Овча купел“, който Хекимянобясни като такъв, но Василева го попита кой го организира и че дори един от говорещите пред медиите там е бил номер 17 в листата за общински съветници на ГЕРБ в София.

„Граждани са, да, но на първо място са политически лица“, подчерта Бонка Василева. И идиотски добави, че не може да се организира така протист срещу бежанците! След което Хекимян я разби в ефир.

„Смятаме, че в бюджета за София за 2024 година има големи липси, заяви Хекимян, според когото нямало нови политики в този бюджет, а „преповтаряне на политиките на г-жа Фандъкова“. Трябваше да бъдат заложени неща като зам.-кмет на сигурността много по-отдавна, още когато Васил Терзиев идваше с думите, че има подготвен екип, подчерта Хекимян.